1 december 2020

Even voorstellen… MIX architectuur

De appartementen van de De Baerne worden ontworpen door MIX Architectuur, een landelijk opererend architectenbureau. MIX, dat in 2020 het 15-jarig jubileum viert, is met name actief in uitgesproken woningbouwplannen.

De missie van MIX is om de leefomgeving te verrijken met optimistische, vriendelijke en duurzame architectuur. “Om dit te bereiken zetten we ons enthousiasme en vakmanschap in, zodat onze dromen worden vertaald in een gebouwde werkelijkheid”, aldus MIX-directeur Reinier Ubels.

Geïnspireerd door de plek, creëert MIX een unieke woonbeleving die verder gaat dan alleen de woningontwerpen. Vanuit een integrale visie op stedenbouw, landschap en architectuur ontstaan er woonmilieus met karakter en een eigen signatuur.

MIX streeft ernaar onderscheidende architectuur te creëren met een eigentijdse uitstraling. Vanuit een helder concept zoekt het architectenbureau altijd naar ‘een eigen verhaal’. Elke locatie en opgave geeft aanleiding voor specifieke oplossingen. Door snel te schakelen en te verbeelden maakt MIX mogelijkheden inzichtelijk en groeit er een verhaal dat tastbaar wordt. Met sfeervolle beelden illustreert het bureau de visie en probeert het mensen enthousiast te maken.

 

MIX heeft daarbij voortdurend oog voor duurzaamheid. Het bureau vindt het van groot belang een duurzame woonomgeving te creëren. “Dit doen wij door het, als vanzelfsprekend, integreren van techniek, door duurzame materialen te gebruiken die mooi oud worden en door mee-ontworpen flexibiliteit”, vertelt Ubels. Hierdoor ontstaat er een prettige en duurzame woonomgeving voor nu en in de toekomst.