10 mei 2021

Betaalbaar wonen in Baarn? Vul de enquête in en laat je horen.

We staan aan de vooravond van de gemeenteraadsvergadering waarin de raad een besluit neemt over ons project De Baerne aan de Tolweg. Om een beeld te krijgen van de wensen die leven onder de woningzoekenden hebben wij een korte vragenlijst opgesteld. Naast een beeld van de woonwensen, maakt deze vragenlijst de behoefte naar deze woningen kenbaar. Vul de vragenlijst in en maak de noodzaak voor betaalbare woningen in Baarn kenbaar!

Het Plan: In 2017 heeft Domus een principeverzoek voor een omgevingsvergunning ingediend voor de realisatie van drie woongebouwen aan de Tolweg 2, 4 en 6. Dit principeplan ziet toe op de realisatie van ca. 110 appartementen in drie woongebouwen, waarvan in de sociale huursector is. Het plan bestond uit drie gebouwen oplopend in hoogte van 5 naar 7 lagen. Naar aanleiding van het principebesluit van de gemeenteraad is de hoogte voor alle gebouwen aangepast naar 5 lagen. In het plan De Baerne is gekozen voor een kleinschalige opzet om het ruimtelijke karakter van de locatie te versterken. Door de dwarskappen op de gebouwen krijgen deze het karakter van een grote villa, passend bij de identiteit van Baarn. Door het versterken van de landschappelijke en recreatieve kwaliteiten van het omliggende landschap, krijgt de plek een enorme kwaliteitsimpuls en wordt daarmee een herkenbaar en representatieve entree van Baarn. Door groene, begroeide taluds om de gebouwen, wordt een eigen enclave in het groen gevormd en komen de gebouwen los van de Tolweg en het aanliggende bedrijventerrein.

Ben jij ook opzoek naar een woning in Baarn en zie je onze plannen wel zitten ? Klik dan op onderstaande link en vul de enquête in!

KLIK HIER VOOR DE ENQUETE !