Interview met woningzoekende, Boy Breuker

Het verhaal van Boy Breuker

Het verhaal van Boy Breuker
28 mei 2021

Boy Breuker is helder in zijn commentaar. ,,Er zijn in Baarn heel weinig mogelijkheden om betaalbaar te wonen. Voor jongeren is het helemaal lastig. Wanneer je een studieschuld hebt, kom je met de huidige prijzen niet in aanmerking voor een betaalbare woning.”

De 22-jarige Boy beseft dat hij bevoorrecht is. Zijn zoektocht naar een betaalbare woning is inmiddels geslaagd. Hij is daarmee een witte raaf vertelt hij. ,,Samen met mijn vriendin lukte het om aan een huis te komen. Ik heb het geluk dat wij met elkaar een inkomen hebben dat toereikend is. Maar ik realiseer mij dat dit een uitzondering is. Ik hoor van vrienden om mij heen dat zij jarenlang op een wachtlijst staan. Voor hen zijn de plannen aan de Tolweg een uitkomst. Onder de drie ton is in Baarn niks te koop. Wij hebben het geluk gehad, maar voor hetzelfde geld hadden we nog lang moeten zoeken. Huren is ook zoiets, bij de meeste VvE’s loop je tegen allerlei eisen aan, bijvoorbeeld geen honden of kinderen. Door de huizenprijzen zie ik geen groeimogelijkheden voor Baarn.”

Baarn! Boy voelt zich meer dan thuis in het dorp aan de Eem. ,,Ik ben hier geboren en getogen. Natuurlijk wil ik niet weg uit het dorp met familie en vrienden. Een perfecte omgeving, lekker centraal met de bossen, duinen en Amsterdam. Ik gun deze plaats aan mijn leeftijdgenoten. Laat Baarn niet leegvloeien.  Duinen en Amsterdam in de buurt, een ideale omgeving. En dat gun ik mijn leeftijdsgenoten ook.

''Ik gun deze plaats aan mijn leeftijdgenoten. Laat Baarn niet leegvloeien.''